Double click to edit
AQUA-ROM

IMPLEMENTAREA TEHNOLOGIEI AQUAPONICS ÎN ROMÂNIA  PENTRU CREȘTEREA VENITURILOR
ŞI ÎMBUNĂTĂŢIREA STĂRII DE SĂNĂTATE
ÎN ZONE DEFAVORIZATE
Double click to edit
Valoarea co-finanţării Elveţiene:

CHF 249,982 (85% din total)

Bugetul total al proiectului:

CHF 296,013

Data de începere a proiectului:

01.04.2015

Data de finalizare a  proiectului:

30.09.2017

Stadiul proiectului: în derulare

Responsabilităţile implementării proiectului:

Swiss Intermediary Body: KEK-CDC Consultants;

Executing Agency: ICDIMPH Horting.

KEK-CDC Consultants/Zurich

Homepage Horting

Swiss contact:

REPF Romania
I.C.D.I.M.P.H. HORTING – Coordonatorul proiectului
www.horting.ro
www.aqua-ponics.ro
Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Valorificare şi Marketingul Produselor Horticole – HORTING (I.C.D.I.M.P.H. HORTING), este singurul institut de cercetare-dezvoltare pentru valorificarea post-recoltă a produselor horticole din România, înfiinţat în anul 1967.

De la înfiinţare şi până în prezent a realizat peste 2000 de teme de cercetare şi tehnologii de producţie şi peste 3000 de proiecte de constucţie şi modernizare pentru: fabrici de conserve şi sucuri, secţii de prelucrare, depozite frigorifice,  centre de colectare,  sere şi producţie in sere,ş.a.
Din anul 2006, în cadrul institutului, au început cercetările privind cultura plantelor horticole pe efluenţii din acvacultură, iar în anul 2010 a fost pusă în funcţiune prima staţie pilot de acvaponie (aquaponics) din România. (mai multe informatii pe www.aqua-ponics.ro)

În anul 2014 a câştigat cofinanţarea proiectului AQUA-ROM printr-un grant oferit de Confederaţia Elveţiană prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român în cadrul Fondului Tematic pentru Parteneriate şi Experţi.

Echipa de implementare a proiectului:

Cristian BULBUC - Project manager
Angela MOHORA - Project Assistant
Niculina TANASA - Project accountant
Marian BOGOESCU - Researcher
Marian VINTILA - Researcher
Bogdan IORDACHE - IT specialist


ZHAW - Elveţia - Partener
www.zhaw.ch
www.lsfm.zhaw.ch

Zuercher Hochschule für Angewandte Wissenschaften (ZHAW), este o universitate care are în structura sa opt facultăţi: arhitectură şi construcţii, ştiinţele naturii şi tehnologie, filologie şi comunicare, psihologie, sănătate şi asistenţă socială, economie şi management, în care învaţă cca. 7400 de studenţi.

Din cadrul acestei structuri face parte “Institute of Natural Resource Sciences (IUNR)” în cadrul căruia funcţionează grupul de ecotehnologii, unul dintre cele mai competente autorităţi din Europa în domeniul acvaponiei. Coordonatorul acestui grup, dna. Prof. Dr. Ranka Junge, este în acelaşi timp şefa echipei de cercetători care au participat la elaborarea proiectului AQUA-ROM şi participă, în continuare, la implementarea acestuia. (mai multe detalii pe www.zhaw.ch şi www.Isfm.zhaw.ch) .

Alex MATHIS - Team Leader
Ranka JUNGE - Researcher
Constanze PIETSCH - Researcher
Fridolin TSCHUDI - Researcher
Boris PASINI - Researcher
Zala SCHMAUTZ - Researcher
Nadine ANTENEN - Researcher
Jürg BOOS - Researcher
Proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul "Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană Extinsă"
Acest website nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian. Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de ICDIMPH - HORTING
www.swiss-contribution.ro
Pentru informaţii suplimentare despre Programul de Cooperare Elveţiano-Român vă rugăm, să accesaţi website-urile:
www.swiss-contribution.admin.ch/romania